Archive for category Recording Facilities

The QuadraPyramid™ – A Multi-Faceted Gem

With all the Diffusers on offer from Acoustics First® these days, this gem is sometimes overlooked: the QuadraPyramid™. Here’s an install pic of a few in the ceiling of a control room at the University of the Pacific!

University of the Pacific

There’s a reason why various pyramidal diffusers have been used for decades. They work, and they work well! The QuadraPyramid™ is our own take on this classic design, using four offset pyramids to create 16 angles of reflection on a single unit. Also, when mounted directly to a wall, these diffusers can double as a ‘mid-bass’ absorber, like in the project studio below.

Spence Burton’s Project Studio

 

,

Leave a comment

Big3 Studios – Aeolian® Diffusers

Aeolian® Diffusers in Big3 Studios

We recently received these wonderful installation pics from our friends at Big3 Studios in Florida. They redid the back wall in one of their control rooms using our Aeolian® Sound Diffusers. In a couple of the pics you can also see our Model C & Model F Art Diffusors® (black) in the ceiling!

, , , , , ,

Leave a comment

Aeolian™ Diffuser – Mash up

Here’s one of the first install pics of our new Aeolian™ Sound Diffusers, installed in a home project studio. Also note the Art Diffusor® Models F & C, in the ceiling and behind the speakers respectively. This is obviously a diffuser connoisseur’s room.

Below shows the room after the Sonora® products are installed.

, , , ,

Leave a comment

Acoustics First® Art Diffusor® Model D spotted in music video for Usher’s “Rivals” featuring Future…

Acoustics First® Art Diffusor® Model D spotted in music video for Usher’s “Rivals” featuring Future…

Watch the video on YouTube here… Usher – “Rivals” Featuring Future.

, ,

Leave a comment

Bonus Room to Project Studio! Nick Lane Mastering

Nick Lane, an independent audio engineer whose credits include Rascal Flatts and Reba McEntire, contacted Acoustics First® seeking help with his project studio. This process would convert the bonus room in his house (a second floor space above his garage) into a Project Studio.

Nick Lane Bonus Room - Before

After receiving some measurements and photos, we went to work designing a layout for the space.

Nick Lane Visualization 1 Nick Lane Visualization 2

Placement of panels and ceiling clouds were optimized to reduce early reflections and trap bass, and a combination of Model D’s and C’S were used to widen the “sweet spot” of his room.

Nick Lane - After

“Sounds really good!….. High end is sooo much less harsh…… walking around the room, the low-end doesn’t disappear in places anymore” – Nick Lane

Nick Lane Panorama

 

, , , , , ,

Leave a comment